Holistische massage

Holistisch komt van het woord holos dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar hij/zij bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent. Ervaar je spanningen, problemen of blokkades op één gebied dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden en dus ook op je lichaam. De balans tussen de delen onderling raakt verstoord en hierdoor kunnen uiteindelijk klachten of zelfs ziekten ontstaan.

Bij een holistische massage worden deze klachten gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf. Het zijn signalen die je lichaam uitzenden om iets onder de aandacht te brengen wat opgemerkt en gevoeld wil worden. Het is iets wat aan je aandacht, je bewustzijn, ontsnapt. Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden en op te slaan maar kan deze ook weer loslaten! Door massage wordt je aangeraakt en aanraking is een goede manier om dichter bij jezelf te komen. Je krijgt een mogelijkheid om te voelen wat er bij je gebeurt.

Door te ervaren wat zich laat zien er daar met aandacht bij te blijven kun je contact maken met datgene wat je klacht je te vertellen heeft. Dit kan verheldering geven waardoor je dichter bij de basis, de oorzaak van je klachten kan komen.

Die ervaringen en inzichten kunnen je helpen om de balans in jezelf te herstellen.

De sessie begint met een intakegesprek zodat ik de massage kan afstemmen op uw wensen en behoeften.